Vína z rodinného vinárstva Vican pochádzajú všetky z našich vlastných viníc na Pálave. Momentálne obhospodarujeme
45 hektárov na piatich rôznych tratiach predovšetkým v okolí Mikecu. Teda Mikulova.
Prečo naliať aj vypiť víno z Pálavy?
Práve vďaka Pálave môžeme produkovať jedinečné vína, ktoré sú pravidelne oceňované na českých
aj zahraničných výstavách, súťažiach a festivaloch. Pálava, ktorá bola v druhohorách pod hladinou
mora má vápencové podložie, ktoré dáva vínam odtiaľto špecifickú mineralitu v ich chuti.
Ďalším faktorom, ktorý prispieva k unikátnosti našich vín, je spôsob zberu. Je to tvrdá robota
– 90 % nášho hrozna totiž zbierame ručne, do niektorých odrôd ideme až trikrát a vďaka tomu
získame hrozno s rôznou cukornatosťou. Ale viete čo? Stojí to za to.
Prečítajte si viac