Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Matyšák sekt Methode Traditionelle 0,75 l

Akostné šumivé víno, biele, brut.Základom tohto sektu je assemblage odrôd Rulandské biele, Chardonnay a Rulandské modré blanc de noir. Má vanilkovo-krémový buket a sviežu ovocnú chuť s bohatým osviežujúcim perlením. Viac sa o tomto ocenenom skvoste dozviete v podrobnom popise...

Prečítajte si viac
15,00 € (s DPH)
Skladom 3 ks
Kód tovaru:
1581
Popis

Je dorobený tradičnou metódou sekundárnej fermentácie známou od 17. storočia, kedy mních menom Dom Perignon objavil spôsob výroby šumivých vín. Od tých čias sa metóda zachovala a využíva sa dodnes ako klasická francúzska metóda výroby šumivých vín. Touto metódou sa penivosť a perlivosť sektu získava vplyvom sekundárnej fermentácie ušľachtilých kvasiniek, kde vzniká prirodzený pretlak CO2.

V našom prípade fermentácia prebieha v jednotlivých sklenených fľašiach (tradičná metóda, tzv. Methode Traditionelle), kde je každá fľaša sektu doslova jedinečná. Náš Sekt zreje a zušľachťuje sa po dobu minimálne 18 mesiacov vo fľašiach uložených v pôvodných striasacích stojanoch až do finalizácie, pri ktorej dochádza k odstráneniu kvasiniek (depotu) – degoržovaním pomocou vymrazenia hrdla fľaše v ľadovom kúpeli, ktorá prebieha celá v našom vinárstve. Po "odstrelení" zmrazených kvasiniek sa chýbajúci objem doplní tzv. dozážnym likérom. Dozážny likér môže byť zmes vína, muštu, cukru, oxidu siričitého na zastabilizovanie sektu, prípadne destilátu, všetko v rôznych pomeroch - každý vinár si túto kombináciu stráži v tajnosti, nakoľko môže výrazne ovplyvniť konečnú podobu štýlu a chuti sektu. Následne sa fľaša zatvorí pravým korkom a kovovou agrafou.

Ctíme si tradície a našim cieľom je ponúknuť jedinečné a krásne vína s dušou. Sme hrdí na to, že každá fľaša nášho sektu je originál a tým je každá výnimočná.

 - Gold - Vinalies Internationales Paris (Francúzsko)

Prečítajte si viac
Detaily produktu
1581

Tabuľka dát

Farba
biele
Druh
šumivé
Súvisiace produkty
Žiadne položky

Menu

QR kód

Nastavenia

Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.