Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Cihuatán Xaman XO GB 0,7l 40%

Cihuatán Xaman XO je nevšedný ultra-prémiový 16-ročný rum, ktorý bol pomenovaný po Xamanovi, majskom bohovi hviezdy Severky a údolia Cihuatán.

Prečítajte si viac
74,00 € (s DPH)
Skladom 4 ks
Kód tovaru:
2842
Popis

V srdci každej z fliaš rumu Cihuatán Xaman však drieme spiaca žena, mayská bohyňa a ochrankyňa údolia Cihuatán. Legenda praví, že pod rúškom noci hľadí na najžiarivejšiu z hviezd na nebi - Severku, aby od Xamana pred oddychom na posvätnom strome Ceiba vyprosila múdrosť a prosperitu pre údolie a jeho obyvateľov.

Ide o prvý XO rum exportovaný zo Salvádoru a je umeleckou prácou Master Blenderky Gabriely Ayala. Elegantný chuťový profil vytvorili extra staré salvádorské rumy, ktoré 15 rokov zreli v amerických dubových sudoch po bourbone a následne zrenie zavŕšili rokom v sudoch z mayského stromu života Ceiba. Drevo z tohto stromu Mayovi kedysi používali na výrobu ochranných predmetov pri boji, k zaklínadlám prinášajúcim prosperitu a pre výrobu plavidiel na cesty. Kôra stromu sa pre svoje liečivé účinky užívala aj ako jedlo.

Rum je balený do kartónových obalov z udržateľných zdrojov s certifikátom FSC. Vychutnajte si ho samostatne alebo na ľade. Výborne chutí aj s drobným občerstvením v podobe údeného a restovaného mäsa, šunky serrano, ľahkými syrmi ako brie, camembert, burrata, s olivami alebo hrozienkami.

Farba: oranžovo-jantárová
Vôňa a chuť: balzamiková, koža, klinčeky, do sklovita opečená slanina, slivky, grilovaný ananás

Prečítajte si viac
Detaily produktu
2842

Tabuľka dát

Objem
0.7 l
Značka
Cihuatan
Obsah alkoholu
40 %
Balenie
kartónik
Vek
16 r.
Súvisiace produkty
Skladom
Kód: 5352
29,00 € (s DPH)
Prémiový venezuelský tmavý Blended rum Carúpano Reserva Exclusiva 12 sa vyrába zo zmesi rumov, ktoré zreli až do 12 rokov. Následne sa plní do sudov z bieleho amerického duba a zrie ešte niekoľko týždňov. Fľašuje sa...

Menu

QR kód

Nastavenia

Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.