V chuti potom hrá prím korenie so stopou po pomarančoch. V závere poteší ľahký náznak škorice a samozrejme raže. Keď ste si v 19. storočí v Amerike chceli dať panáka dobrej whisky, pravdepodobne ste pre neho vyrazili do baru, potravín alebo do lekárne. Až do roku 1870 vám v týchto zariadeniach naliali jednoducho niečo zo suda či nejakej fľaše. Väčšinou to ani nebola whisky, skôr jednoducho alkohol vyrobený z obilia a zmiešaný s rôznymi arómami jódu, tabak či terpentín, ktoré liehovine dodali niečo z whisky šmrncu. To sa zmenilo, keď politici, ktorí mali na dobrý drink aj občas chuť, spísali Bottled-in-Bond Act. Podľa neho museli whisky s týmto označením byť destilované a fľašované v jednej americkej destilérke počas jediného roka. A aby sa mohli predávať, museli zrieť aspoň 4 roky v zaistených federálnych budovách. Odvtedy je označenie „BiB“ zárukou kvality. Tradičnou režnou whisky Rittenhouse vyrába destilérka Heaven Hill sídliaca v Louisville v Kentucky a jedná sa o najväčší rodinný podnik zaoberajúci sa produkciou destilátov v USA. Založený bol krátko po skončení prohibície v roku 1935 a odvtedy sa Master Distillerom z Heaven Hillu darí produkovať unikátne nápoje, medzi ktorými má Rittenhouse Rye svoje miesto.
Prečítajte si viac